Alexandr Rašilov (Oldřich Nový) - seriál Bohéma

Alexandr Rašilov (Oldřich Nový) - Bohéma

Alexandr Rašilov (Oldřich Nový)

Datum narození: 26.6.1972
Znamení: rak

Charakteritika postavy Oldřicha Nového: Herec s francouzským šarmem a mistr lehké múzy neměl válku jednoduchou: chránil svou židovskou ženu, s Němci se nestýkal a nakonec sám nastoupil do lágru pro arijské partnery židů. Ještě předtím, než jeho Alice odjela do Terezína. I po válce chtěl hrát a hrál často dělníky. Martin Frič mu řekl: „Ty když řekneš čest práci, tak se bojím, že nás všechny zavřou.“

Alexandr Rašilov je český herec. Pochází z umělecké rodiny, jeho mladší bratr Václav Rašilov je také herec. Jejich otcem byl kameraman Saša Rašilov a dědou herec Saša Rašilov starší (vl. jm. Wenzel Rasch).

Byl ženatý s herečkou Vandou Hybnerovou, s níž má dvě dcery – Antonii a Josefinu Rašilovovy. Studoval na Pražské konzervatoři, jeho spolužáky byli například Markéta Hrubešová, Antonín Kala, a jiní.

Filmografie

  • 2017 - Bohéma
  • 2017 - Temný kraj
  • 2016 - V.I.P. vraždy
  • 2015 - Malý Pán
  • 2015 - Rudyho má každý rád
  • 2014 - Bastardi
  • 2013 - Hexenšus
  • 2013 - Kriminálka Staré Město 2
  • 2013 - Sněžný drak
  • 2011 - Hranaři
  • 2010 - Bastardi
  • 2010 - Dešťová víla
  • 2010 - Dokonalý svět
  • 2010 - Kriminálka Staré Město
  • 2010 - Zázraky života
  • 2009 - Jménem krále
  • 2008 - Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2008 - Sofie a ukradený poklad
  • 2008 - Soukromé pasti
  • 2007 - Roming
  • 2007 - Trapasy
  • 2007 - Velmi křehké vztahy
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz