Ondřej Pavelka (Arnošt Žák) - seriál Bohéma

Ondřej Pavelka (Arnošt Žák) - Bohéma

Ondřej Pavelka (Arnošt Žák)

Datum narození: 10.9.1955
Znamení: panna

Charakteritika postavy Arnošta Žáka: Vypravěč Bohémy Arnošt Žák musel jako mnoho mladých opustit po zavření vysokých škol studentský život a s obavami čekal povolání na nucené práce do Reichu. Chodí ale naštěstí s Lili Krallovou a ta mu – už jako úspěšná herečka – zajistí teplé místo poskoka u filmu. Film se stane Arnoštovým osudem – tady prochází zkouškami ohněm, tady udělá po válce velkou kariéru a tady mnohem později zažívá pád a vystřízlivění... A právě proto může své dceři vyprávět poprvé v životě příběh Bohémy s nadhledem a bez předsudků.

Ondřej Pavelka je český herec, dabér, režisér, scenárista a dramaturg. Po absolvování gymnázia byl přijat na DAMU, tu v roce 1978 úspěšně vystudoval. Hrál v pražském Divadle na okraji (1976–1987), později i v Ypsilonce a Divadle Na zábradlí (1989–1993).

Společně se Zdenkem Zaoralem a Evou Paškovou napsal námět a scénář filmu Poutníci z roku 1988. Hraje Oldu Farského v seriálu Ulice, je úspěšným filmovým a televizním hercem. Od roku 1993 účinkuje v Národním divadle a je pedagogem na DAMU.

Filmografie

  • 2017 - Bohéma
  • 2017 - Četníci z Luhačovic
  • 2016 - Polda
  • 2016 - Teorie tygra
  • 2016 - Vyšehrad
  • 2015 - David
  • 2015 - Padesátka
  • 2014 - Kdyby byly ryby
  • 2013 - Blonďatá bestie v blázinci
  • 2013 - Maria Stock
  • 2012 - Sejít z cesty
  • 2011 - Blonďatá bestie
  • 2011 - 4teens
  • 2010 - Aussig
  • 2009 - Dům U Zlatého úsvitu
  • 2007 - Jsem větší a lepší
  • 2007 - Velkofilm
  • 2006 - Kočky
  • 2006 - Naši furianti
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz