David Novotný (Jaroslav Marvan) - seriál Bohéma

David Novotný (Jaroslav Marvan) - Bohéma

David Novotný (Jaroslav Marvan)

Datum narození: 12.6.1969
Znamení: blíženci

Charakteritika postavy Jaroslava Marvana: Jeden z nejlepších českých herců byl příliš dlouho „tím druhým“, mužem ve stínu Vlasty Buriana či jiných. Proto, aby se dostal vpřed a byl první, možná udělal víc, než se sluší. A to by přitom byl v první lize i bez ústupků.

David Novotný je český herec a dabér pocházející z Mikulášovic. Po absolutoriu studia herectví na Pražské konzervatoři byl ve svém prvním angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Od roku 1998 je členem souboru Dejvického divadla.

Ve filmu debutoval rodinným snímkem Oty Kovala Hry pro mírně pokročilé, slavnější role však měly teprve přijít. Mezi filmovými postavami patří k nejvýraznějším pilot Bedřich Mrtvý z filmu Jana Svěráka Tmavomodrý svět, o rok později si zahrál Zdeňka Zobala v televizním snímku Kožené slunce, menší úlohu vyšetřovatele vytvořil další rok nato v crazykomedii Jedna ruka netleská, fotbalového chuligána Bejka ztvárnil v komedii Non plus ultra z následujícího roku.

Filmografie

  • 2017 - Bohéma
  • 2017 - Fagus
  • 2017 - Miss Hanoi
  • 2017 - Trapný padesátky
  • 2017 - Zahradnictví II: Dezertér
  • 2017 - Zahradnictví III: Nápadník
  • 2017 - Zahradnictví: Rodinný přítel
  • 2016 - Kosmo
  • 2016 - Krycí jméno Holec
  • 2016 - Lída Baarová
  • 2016 - Lichožrouti
  • 2016 - Manžel na hodinu
  • 2016 - Modré stíny
  • 2016 - Povídání o mamince a tatínkovi
  • 2016 - Řachanda
  • 2015 - Jan Hus
  • 2015 - Rudyho má každý rád
  • 2014 - Clona
  • 2014 - Čtvrtá hvězda
  • 2014 - Díra u Hanušovic
  • 2014 - Hodinový manžel
  • 2014 - Listopad
  • 2014 - Raluca
  • 2013 - České století
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz