Michal Dlouhý (Zdeněk Štěpánek) - seriál Bohéma

Michal Dlouhý (Zdeněk Štěpánek) - Bohéma

Michal Dlouhý (Zdeněk Štěpánek)

Datum narození: 29.9.1968
Znamení: váhy

Charakteritika postavy Zdeňka Štěpánka: Největší český herec, garant uměleckých či mravních hodnot a miláček divadelního i filmového publika se za protektorátu několikrát dostal do situace, kdy musel volit mezi vlastním svědomím a odpovědností vůči kolegům či společnosti. Možná mohl odmítnout. Ale to už dneska nikdo neposoudí.

Michal Dlouhý je český herec, bratr herce Vladimíra Dlouhého. Jako dětský herec se objevil i v Kachyňových filmech – například v poetickém snímku z pražského Žižkova Lásky mezi kapkami deště (1979). Po absolutoriu pražské konzervatoře v roce 1989 byl až do roku 2001 bez stálého divadelního angažmá, od roku 2001 osm let působil v souboru pražského Činoherního klubu, krátce pak ve smíchovském Švandově divadle.

Patří k úspěšným i oblíbeným filmovým, televizním a výrazným dabingovým hercům, nadaboval například Brada Pitta, Keana Reevse nebo Bena Afflecka. V roce 2007 se objevil v druhé sérii taneční soutěže StarDance ...když hvězdy tančí, kde vytvořil taneční pár známý jako „Myšáci“ s drobnou tanečnicí Michaelou Gatěkovou. V průběhu hvězdné soutěže se stal také poprvé otcem. Jeho ženě Zuzaně se narodila prvorozená dcera Anička. V roce 2010, den po úmrtí bratra Vladimíra Dlouhého, se narodila druhá dcera Karolínka.

Filmografie

  • 2017 - Bohéma
  • 2017 - Hlasy
  • 2017 - Kapitán Exner
  • 2017 - Případ Andrey S.
  • 2016 - Lída Baarová
  • 2015 - Jan Hus
  • 2015 - Labyrint
  • 2015 - Mamon
  • 2015 - Warez - sdílením to začalo, sdílením to může skončit
  • 2014 - Holčička, která neplakala
  • 2013 - Cirkus Bukowsky
  • 2013 - Colette
  • 2013 - České století
  • 2013 - Kandidát
  • 2013 - Nevinné lži
  • 2013 - Něžné vlny
  • 2013 - Sanitka 2
  • 2012 - Kozí příběh se sýrem
  • 2012 - Nejlepší Bakaláři
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz